الفطيرة دي ليها شعبية عالية قوى وخاصة في اميركا وبيعتبروها من تراثهم ومطبخهم
المقادير:
2 كوب دقيق
ثلاثة ارباع كوب زيت او سمنة حسب الرغبة
ذرة ملح
نصف كوب سكر بودر
بيضة
فانيلا
بس ممكن تحتاجي شوية زيت تانى
تضعي المكونات الجافة وتخلطيها كويس وبعدين تضيفي البيضة والفانيلا
الحشو:
نصف كوب سكر بودر تضعيه علي النار ثم تضعي فيه 2كوب تفاح مقطع مكعبات دون تقشير (انا بفضله كدة) وملعقة قرفة واتركيهم حتي يغلي غلوة واحدة فقط يكون السكر ساح والتفاح طري
اقسمي العجينة وافردي نصها في صينية عير مرتفعة الحافة وغطي الصينية كلها حتى الحوافي وضعي الحشو ثم غطي بالنصف الاخر من العجينة تماما ثم بشوكة
واعملي كام خرم من فوق علشاة البخار يطلع اثناء السوا
وربع ساعة بالفرن متوسط الحرارة وبتكون جاهزة
وبالهنا والشفا